2008. április 23. Budapest, Együttműködés az élelmiszerágazatban
- hangsúlyosan a tejiparban -
Magyarországon és az EU egyes országaiban
Nemzetközi Szakmai Konferencia
Budapest-FVM Konferenciaterme, 2008. április 23.

Helye: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Színházterme
(Budapest V., Kossuth Lajos tér 11.)
Kezdete: 2008. április 23. (szerda) 10 óra

2008-ban a magyar mezőgazdaság ötödik uniós évét kezdte meg. Az elmúlt évek történései jól érzékelhetők a gazdálkodásban. Megváltozott a mezőgazdaság támogatása, a termelők egyre inkább megtanulják és betartják azokat a követelményeket, amelyek - rövid és hosszú távon egyaránt - döntősen saját érdekeiket szolgálják.

A változásokhoz való alkalmazkodás felismerése és elsajátítása az agrárium számára a jövőbeni stabilitás lehetőségét jelenti. Ugyanakkor a fennmaradás, a prosperitás érdekében a termelőkre komoly feladatok hárulnak, amelyeket csak saját maguk tudnak megvalósítani. Az egyik ilyen legfontosabb feladat az összefogás megteremtése, amely a sikeres piaci jelenlét egyik alapfeltétele. Az összefogás az egyetlen olyan lehetőség, amely ,,helyzetbe hozza'' őket, azaz biztosítja számukra a kereskedelmi láncokba való bekerülést, a piacot.

Az összefogás programszerűen azt jelenti, hogy létre kell hozni minden egyes ágazatban és egyre nagyobb számban az ún. TÉSZ-eket. Ha ez megtörténik, akkor az ország különböző régióiban létrejövő logisztikai központok profi módon (minőségben, mennyiségben, árban) képesek lesznek kiszolgálni a piacot uraló nagy kereskedelmi láncokat.

A termelők, feldolgozók, kereskedők közötti lehetséges együttműködést elsősorban a tejágazatra vonatkoztatva mutatjuk be. A tejágazatnak (is) folyamatosan újabb és újabb, nem várt kihívásokra kell felkészülnie, hiszen a piaci verseny kiéleződött, a hazai termelőknek egyre szűkül a piaca, mert az import gyorsabb ütemben növekszik, mint az export. Érzékelhető az a negatív tendencia is, hogy egyre több feldolgozót zárnak be, ami jelzés arra, hogy a magyar tejipar átalakulása folyamatban van.

Az ágazaton belüli összefogás, illetve a párbeszéd a termelők, feldolgozók és a kereskedelem között tehát létfontosságú.

Ennek érdekében a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából és támogatásával, az MMSz Agrár- és Élelmiszeripari Marketing Klubjának szakmai közreműködésével szervezzük meg a szakmai konferenciát, amelyre tiszteltettel meghívjuk Önt és munkatársait.

REGISZTRÁCIÓ

A várható nagyszámú érdeklődő és a korlátozott befogadóképesség (valamint a minisztériumi beléptetési rend) miatt részvételét kérjük, mielőbb megadni szíveskedjék írásban (név, munkahely, E-mail cím és fax megadásával) megerősíteni az alábbi címek valamelyikén:

É+L Kft.
1364 Budapest 4., Pf. 354.
1081 Budapest, Kiss József u. 4.
Tel/fax: 313-2027
Email:

A konferencián való részvétel térítésmentes!

Bízunk benne, hogy Ön és munkatársai személyes jelenlétükkel megtisztelik rendezvényünket.

Tisztelettel:
a szervezők

<< Vissza

a lap tetejére

Kattintson a térképre a kereséshez
Véleményét köszönettel vesszük, kérjük ossza meg velünk és írjon:
Üzenet


Ingyenes apróhirdetési lehetőség magánszemélyeknek:
Feladás


e-mail: info@tejtermekgyartok.hu

ADATVÉDELEM